En rundreise i Telemark gir deg mange spennende attraksjoner og opplevelser. Besøk klatreparker, se landets største stavkirke i Notodden, sjekk ut interaktivt porselensmuseum i Porsgrunn, hopp i
badeparker, ta lunsj og is i kystbyer, opplev en sølvgruve, besøk verdensarvområdet Rjukan, opplev spektakulære sluseanlegg og Norges flotteste fjell!

Sommerstid er Kragerø er perle som Edvard Munch valgte å tilbringe sine eldre dager. Og rett utenfor blant 495 øyer finner du Jomfruland Nasjonalpark. Stopp en tur på Henrik Ibsen Museum i Skien før du tar en tur til Bø Sommarland, Skandinavias største vannpark. En kjøretur langs Telemarkskanalen er spektakulær, og helt i enden finner du eventyrhotellet Dalen Hotell fra 1894 i overdådig, romantisk stil. Besøk Eidsborg Museum og titt innom den lille stavkirken. Storebroren Heddal Stavkirke, Norges største, finner du nær Notodden.

Rjukan – Notodden Industriarv er også verdt et besøk, og da anbefaler vi Telemarksgalleriet og Lysbuen på Notodden og Vemork på Rjukan. For de mest eventyrlystne kan du hoppe fra hengebroen på Vemork som er Norges høyeste permanente strikkhopp!
Videre venter Østlandets største fjell på deg. Telemarks mektige fjell rager 1883 meter over havet. Gaustatoppen er landets mest karakteristiske og kjente fjelltopp, og blir omtalt som Norges vakreste. Parker bilen ved foten av fjellet, derfra finner du enkelt veien opp –enten til fots eller med gaustabanen. Gaustabanen er en taubane som går inne i selve fjellet på Gaustatoppen. På klarværsdager kanman se en sjettedel av Norge fra toppen –noe som er  et område større enn hele Danmark! Og så må du selvfølgelig få med deg Sondre Norheim og skihistorien på Norsk Skieventyr i Morgedal.

 

Mulighetene er uendelige både sommer som vinter. Velkommen til Telemark – et lite stykke Norge.

 

Relaterte linker:

  1. Sixt satser på Nord-Norge
  2. Sixt lanserer fast track i Norge
  3. Sixt Norge lanserer ny hjemmeside
  4. Skal du delta på Festspillene i Nord-Norge? LEI BIL HOS OSS
  5. Flere ferierte i Norge i sommer