Her finner du de viktigste tipsene vi kommer på til deg som skal leie bil i utlandet:

Sommerferien nærmer seg og det er flere og flere som velger å leie bil i ferien sin. Dette gir deg frihet til å komme deg raskt og billig rundt i området eller landet man reiser til og man har mye mer fleksibilitet. Vi har samlet sammen de viktigste tipsene til deg som skal leie bil i utlandet i nærmeste fremtid.

Om du skal reise til et av de mest populære reisemålene i fellesferien er det viktig å være tidlig ute med å bestille leiebil, spesielt om du har behov for en viss bilgruppe. Vi anbefaler at dette gjøres samtidig som man bestiller fly og hotell, da man kan risikere at det er lite biler tilgjengelig rett før utvalgte datoer. I fellesferien er det spesielt Malaga og Nice som er populære reisemål i Europa.

IMG 0503 300x199 Lei bil i utlandet

Bestillingsprosessen:

 • Bestill din leiebil hos en internasjonal kjede, da dette er det tryggeste alternativet.
 • For at leiebilselskapene skal kunne gi deg best mulig service anbefaler vi deg å bestille direkte på aktøren sin hjemmeside. Vi har gode samarbeid med tredjeparter, men for mest mulig fleksibilitet med bestilling, endring og lignende anbefaler vi vår egen nettside. Bestiller man via en tredjepart må man forholde seg til denne tredjeparten.
 • Velger du å bestille via en tredjepart må du være obs på deres vilkår.
 • Har du bestilt ekstra produkter via en tredjepart så vil ikke dette være inkludert i prisen og man må ofte betale for dette i skranken.
 • Velger du en “prepaid” løsning må du være obs på hvilke vilkår dette innebærer, da det ofte er mindre fleksibilitet.
 • Når du skal velge bilgruppe anbefaler vi deg å legge merke til bileksemplene. Det finnes flere bilmerker i bilgruppene som kan variere litt i størrelse, så her er det viktig at du har lest gjennom hvilke biler du kan få tildelt.
 • I Norge er det påbudt med forsikringer på bil, og dette er derfor inkludert i leieprisen for privatpersoner når du bestiller bil i Norge. Men dette gjelder ikke alltid i utlandet. Pass på at du har fått med forsikringer i din bestilling, da dette ofte er valgfritt i utlandet. Selvom man bestiller via en norsk internettside så vil ikke dette komme på automatisk.
 • Det er ekstremt viktig at du leser gjennom leievilkårene før reisen og helst før du bestiller din leiebil. Dette gjør at du er mer forberedt og man vil som oftest slippe unna unødvendige gebyrer. Våre leievilkår for hele verden finner du her: Leievilkår Sixt Bilutleie
 • Har du lagt inn en bestilling, men er usikker på om alt har kommet med så vil vi gjerne hjelpe deg, ring 815 22 466 for å nå vårt reservasjonskontor. Her kan vi dobbelsjekke din bestilling om den er gjort via Sixt sin nettside.
 • Det er viktig at du selv er klar over hva du har bestilt før du reiser, da dette skaper mindre forvirring i utleveringsprosessen. Vær obs på hva de forsikringene du har bestilt dekker.

Utleveringsprosessen:

 • Ha med nødvendig dokumentasjon og betalingsmetode. Disse kravene finner du i leievilkårene for det landet du skal leie bil i. Vær obs på at det kan være høye depositum, spesielt på dyre bilgrupper.
 • Du vil bli tilbudt ekstra produkter og ekstra forsikringer i skranken. Her er det viktig å forstå hva man takker ja til og skriver under på. Når man skriver under på kontrakt og betaler for leiebilen kan man ikke fjerne produkter i etterkant. Om du er usikker der og da ber vi deg kontakte kundeservice per telefon, da det dessverre er lite vi kan gjøre når bilen er utlevert og kontrakt er skrevet under på.
 • Ta bilder av bilen ved utlevering. Dette minimerer feilmargin på registrerte skader og i tilfelle en feil forekommer så er prosessen rask og enkel.
 • Om det skal gjøres endringer på lengden av leien eller andre endringer må man kontakte stasjonen direkte etter at utleveringen er gjort. Kundeservice i Norge har dessverre ikke mulighet til å gjøre slike endringer etter at bilen er levert ut.

Innlevering:

 • Husk at leiebilen må bli levert inn ved avtalt tidspunkt eller før. Går man over til et nytt døgn kan man risikere å måtte betale for dette.
 • Det kan ta opptil 5 virkedager før man får avsluttet kvittering.
 • Har man fått skader eller bøter vil dette bli trukket i etterkant.
 • Ved bot vil Sixt ta et gebyr for å oversende informasjon til myndighetene. Boten vil du få selv i posten, og Sixt har aldri tilgang til å se denne boten.

For mer om leievilkår og for å bestille din leiebil gå inn på www.sixt.no.

For andre spørsmål kontakt vårt reservasjonskontor på 815 22 466 eller reservation@sixt.no

 

Ingen relaterte artikler.