Forbrukerrådet og Forbruker Europa har testet forsikringsordningene til de største leiebilselskapene i leiebilbransjen og kåret Sixt til testvinner.

Mange forbrukere syns forsikringsordningene i bransjen er forvirrende, og ønsker å ha alt på stell før de møter opp i skranken for å slippe å ta stilling til produkter man blir tilbudt. Dessverre har det tidligere vært mulig å bestille leiebil på sixt.no uten LDW (standard forsikring) i utlandet fordi dette ikke er obligatorisk i mange land. Etter kritikk fra Forbrukerrådet endret vi dette umiddelbart og ble deretter kåret til testvinner. Hovedårsaken til at vi ble testvinnere er fordi alle forsikringene ligger tilgjengelig i bestillingsbildet hos oss og man kan huke det av ved bestilling. Her vises også prisene for disse produktene. Det er veldig viktig for oss at vi er så transparente som mulig og at kundene våre ikke får noen negative overraskelser.

Nå som LDW og Tredjepartforsikring er automatisk inkludert ved bestilling på sixt.no, vil disse tilleggene som vi også tilbyr være opp til vurdering i forhold til nødvendighet for hver kunde individuelt. Man kan velge å redusere egenandel, kjøpe forsikring på rute og dekk, ha en egen forsikring for veihjelp mange steder eller personskadeforsikring.

Uavhengig av dette anbefaler vi at alle kunder setter seg inn i leievilkår for det landet man skal leie i. Dette er ikke en lang lesning, og inneholder nødvendig informasjon man må vite for å leie bil. Disse finner man her ved å velge landet man skal leie i på øverste del av denne siden.

Har du bestilt leiebil i utlandet før Juli i år og er usikker på om du har fått med forsikring anbefaler vi deg å kontakte vårt kundesenter på 815 22 466 eller reservation@sixt.no slik at de kan sjekke at du har fått med deg alt du trenger og at du trygt kan takke nei til tilbud som man ikke ønsker ved utlevering. Husk også å alltid les gjennom kvitteringen før du signerer og går fra skranken, slik at det ikke har oppstått misforståelser basert på f.eks språkvansker.

IMG 0383 400x500 Sixt kåret til testvinner av Forbrukerrådet

 

Relaterte linker:

  1. Sixt kåret til “top car rental” brand i Norden!